jom klik ni untuk menjadi yang pertama untuk mengetahui tentangnya

Friday, 2 January 2015

Sinopsis & Review Novel Suami Edisi Terhad karya Marissa


Assalamualaikum :)

Hokay ni pun antara novel baru dalam koleksi hakak. dibeli masa ekspo buku jugak sebab dapat diskaun kaw kaw . 

sama macam LYMA , ni pun novel pertama dari Marissa yang hakak beli. hakak x beli pun novel teduhan kasih . tp drama dia yang syahdu tu hakak tgk lah walaupun x tgk dari awal. and know what, hakak mula2 ingat Marissa ni penulis LYMA and idk kenapa hakak fikir macam tu. hakak agak konpius lah masa tu. and hakak baru tau Marissa dah tulis 3 buah novel , iaitu teduhan kasih, suami edisi terhad & my indo chick. 

hokay back to the main purpose. bagi hakak novel suami edisi terhad ni jalan cerita dia agak "lemah gemalai" . ok xtau nak explain macam mana. idk lah pembaca lain, tp hakak macam banyak skip masa baca novel ni sebab jalan cerita kat setiap bab macam meleret2 and repeatedly lah gittew. iaitu azian yuhanis tu macam terlalu takut husband dia berubah hati and cerita pasal tu meleret2 kat setiap bab . ni pandangan hakak lah. orang lain bebas untuk menyuarakan pendapat. pendapat masing2 kan lain . x gitu ?

tp one thing hakak suka dalam novel ni ialah watak hazrul effendi, husband azian yuhanis, dia x mudah percaya dengan kata2 orang lain, lagi2 yang burukkan azian yuhanis even mama dia pun. selalu kan mesti ada husband (dalam novel lah) yang termakan dengan hasutan orang luar yang nak merosakkan hubungan suami isteri kan. 

conlusion, korang beli & baca lah novel ni sbb lain orang lain citarasa kan. 

assalamualaikum & thank you :)



6 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

Ni kisah sambungan novel kekasih utk dia atas nama nueen

Marissa ni dah byk novel dia tulis. Banyak nama pena jugak..

sinopsis novel said...

Tq awak for the info :)

Ema Yahaya said...

cerita nie sambungan ke??nk tau gak mcn mne dorg start bercinta..

Ema Yahaya said...

citer sambungan ke??nk tau jgk mcm mne dorg start bercinta..

Ema Yahaya said...

citer ni sambungan ke???nk tau mcm mne dorang start bercinta..

nirma melati said...

thanks to mrs k for the info.... patutlah waktu baca cerita ni , mcm ada kisah sblm ni.... credt to you...